Jasper Stuyven: "Tweede overwinning op rij lag voor het grijpen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 24-jarige Jasper Stuyven heeft zichzelf niet kunnen opvolgen als winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij strandde zondag op enkele meters van een ontketende Peter Sagan. Het was Stuyven die met een demarrage op 28 kilometer van de meet de finale inzette.

"Ik liet me eigenlijk een beetje verrassen door de sprintsnelheid van Sagan", sakkerde Stuyven. "Ik wou aangaan toen ik Sagan voelde komen, maar die pakte direct enkele meters. Ik hoopte daarna dat Matteo Trentin nog een inspanning zou doen om naar het wiel van Sagan te rijden, maar ook hij kwam niet echt dichterbij. Ik ging dan nogmaals, maar dan was Sagan al net iets te ver weg."

"Daarna vloek je even, want een tweede overwinning op rij lag voor het grijpen en ik reed nog een sterke sprint", vervolgde Stuyven. "Ik mag alvast niet ontevreden terugblikken op mijn Belgisch openingsweekend. Vandaag kleurde ik weer de koers. Ik versnelde op 28 kilometer van de finish. Ik wist dat er wind mee was en wou daar de boel openrijten. Het was zeker niet de bedoeling om dan al alleen aan te gaan.

Ik wist dat de afstand tot de meet veel te groot was vanaf dat punt. Zeker met die grote groep, maar het was tof om te zien dat we met slechts vijf renners naar de finale gingen. Ik voel me weer een jaartje sterker en ben heel blij dat ik er vlug sta. Dit is het bewijs dat ik kan meespelen tijdens de grote klassiekers die binnenkort volgen."

bron: Belga