Belgen in het buitenland - Radja Nainggolan loodst AS Roma met twee weergaloze treffers voorbij Inter

AS Roma heeft zondag op de 26e speeldag in de Italiaanse Serie A met 1-3 gewonnen bij Inter Milaan. Radja Nainggolan had met twee parels van doelpunten een groot aandeel in de overwinning. Na 10 minuten kreeg Nainggolan het leer aangespeeld op de linkerflank. Met een simpele beweging passeerde "Ninja" zijn verdediger om vervolgens vanop de rand van de zestien de 0-1 heerlijk in doel te krullen. Na de pauze vertrok Nainggolan vanop eigen helft en vlamde hij na een rush van zo'n 70 meter de 0-2 droog in de winkelhaak. Mauro Icardi bezorgde Inter tien minuten voor tijd nog hoop, maar Diego Perotti drukte die vanaf de penaltystip meteen de kop in. Matchwinnaar Nainggolan, die dit seizoen al negen keer aan het kanon stond in de Serie A, maakte de partij vol. Thomas Vermaelen kwam in de slotfase tussen de lijnen bij Roma, dat zich steviger op de tweede plaats nestelt. Inter is zesde.

Op de 27e speeldag in de Franse Ligue 1 heeft PSG een vlotte 1-5 overwinning geboekt op het veld van Olympique Marseille. Marquinhos kopte de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong, Edinson Cavani verdubbelde de voorsprong met een knappe lob over doelman Pelé. Na de pauze scoorde Lucas Moura en Julian Draxler, die op aangeven van de opgerukte Thomas Meunier de 0-4 maar had binnen te duwen. Rod Fanni scoorde twintig minuten voor tijd de eerredder voor Marseille, Blaise Matuidi legde twee minuten later de 1-5 eindstand vast. Thomas Meunier speelde de hele wedstrijd bij PSG. De Parijzenaars bezetten de tweede plaats op drie punten van AS Monaco. Marseille blijft zevende.