Belgen in het buitenland - Ibrahimovic helpt Man Utd aan winst in de finale van de League Cup

Manchester United heeft zondagavond in de finale van de League Cup in het slot de maat genomen van Southampton. De Mancunians wonnen met 3-2 en Zlatan Ibrahimovic scoorde twee keer. Rode Duivel Marouane Fellaini mocht in de slotminuten helpen de voorsprong te verdedigen. Manchester United begon het best op Wembley. Ibrahimovic bracht de Mancunians na twintig minuten op voorsprong met een snoeiharde vrijschop. ManU was op dreef en na 38 minuten was Lingard het eindstation van een leuke combinatie van de troepen van Mourinho. Zijn plaatsbal verdween netjes achter Southampton-doelman Forster in doel. Manchester United leek met een dubbele voorsprong te mogen gaan rusten, maar dat was buiten Manolo Gabbiadini gerekend. De Italiaanse goaltjesdief (45.+1), tot Nieuwjaar nog ploegmakker van Dries Mertens bij Napoli, tikte van dichtbij een voorzet van Ward-Prowse voorbij De Gea (2-1).

Ook meteen na de pauze was Gabbiadini heel attent. De spits trapte een afgeweerde hoekschop vanuit de draai ineens tegen de touwen en het stond 2-2. Voor Gabbiadini was het al zijn vijfde treffer voor de Saints in nauwelijks drie wedstrijden. United was even de pedalen kwijt en Romeu kopte nog pardoes op de paal. Die gemiste kans kwam Southampton in het slot duur te staan. Ibrahimovic (87.) kopte een voorzet van Herrera binnen en pakt zo zijn eerste trofee met de Mancunians.

Voor Marouane Fellaini, die in de 90e minuut mocht invallen, is het na een FA Cup (2016) en Supercup (2016) zijn derde prijs in dienst van Manchester United.