Belgen in het buitenland - Barcelona pakt voorlopig leiding na zege in topper bij Atletico Madrid

door
Belga
Leestijd 2 min.

FC Barcelona heeft zondag op de 24e speeldag van de Primera Division een 1-2 zege geboekt bij het Atletico Madrid van Yannick Carrasco. Lionel Messi bezorgde de Catalanen vier minuten voor tijd de drie punten. Barcelona pakt door de zege voorlopig de leiding in Spanje over van Real Madrid. In een aangename eerste helft creëerden zowel Atletico als FC Barcelona verschillende mogelijkheden. Atletico begon het best, maar slaagde er niet in pogingen van Gabi en Griezmann om te zetten in goals. Op het halfuur nam Barça het commando over. De Sloveense Atletico-goalie Jan Oblak toonde zich op mogelijkheden voor Messi en Piqué. Een goal van Suarez werd afgekeurd voor gevaarlijk spel van de Uruguayaan.

Na de pauze bleef het overwicht bij de bezoekers. Rafinha profiteerde even voorbij het uur (64.) van geharrewar achterin bij Atletico om de 0-1 overhoeks voorbij Oblak te knallen. Voor Simeone was het moment daar om Carrasco (68.) naar de kant te halen en Torres te brengen. De voorsprong van Barça stond niet lang op het bord. Godin knikte de thuisploeg na 71 minuten opnieuw op gelijke hoogte. In het slot bezorgde Lionel Messi de Catalanen alsnog de zege. Messi tikte vier minuten voor tijd in twee tijden de 1-2 voorbij Oblak.

In de stand springt Barcelona (54 punten) voorlopig over Real Madrid (52) naar de leiding in de Primera Division. Real Madrid heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Later op de avond (20u45) trekt de Koninklijke nog naar Villarreal. Atletico Madrid blijft vierde met 45 punten en lijkt helemaal uitgeteld in de titelstrijd.

bron: Belga