Aalst Carnaval - Zondagstoet lokt tussen 80.000 en 85.000 toeschouwers

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Aalst lokt de traditionele zondagstoet, het hoogtepunt van de carnavalsdriedaagse, tussen de 80.000 en 85.000 toeschouwers. Dat meldt de lokale politie, die voorlopig geen ernstige incidenten optekende.

De zondagstoet startte om 13 uur, legt een traject van zeven kilometer af en eindigt rond 21 uur. Aan de Grote Markt, waar de prominenten op de tribunes zitten, passeren rond deze tijd de laatste groepen. Opvallende verschijning op de zittribune dit jaar was voorzitter van Open Vld Gwendolyn Rutten, verkleed als de boze heks uit Doornroosje. Ook Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz, Alexander en Herman De Croo en Karel en Jean-Jacques De Gucht waren aanwezig. De graaicultuur bij politici was trouwens een van de opvallendste thema's dit jaar.

Met 80 carnavalsverenigingen en 208 losse groepen is er een recordaantal deelnemers. De lokale politie schat het aantal bezoekers tussen de 80.000 en 85.000. "We schatten dat er toch wat meer volk is dan vorig jaar, toen we 80.000 toeschouwers haalden", zegt woordvoerster Katrien Ottevaere van de lokale politie Aalst.

De politie geeft na afloop van de stoet meer cijfers over de eerste carnavalsdag.

bron: Belga