Sagan neemt revanche in Kuurne-Brussel-Kuurne

Sagan neemt revanche in Kuurne-Brussel-Kuurne
Belga / D. Stockman

De Slowaak Peter Sagan heeft de 69ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. De 27-jarige wereldkampioen haalde het na 200,7 kilometer voor Jasper Stuyven en de Brit Luke Rowe.

De wedstrijd kwam pas op gang na 63 kilometer. Alexis Gougeard demarreerde met in zijn wiel Antoine Duchesne, Sjoerd van Ginneken en ook Jürgen Roelandts. Zij kregen wat verderop het gezelschap van Guillaume Boivin en Alex Kirch. Nog voor de Onkerzeleberg, de tweede helling van de dag na 68 kilometer, sloten ook David Boucher, Maxime Farazijn en Sander Cordeel voorin aan. Dat leverde een kopgroep op van negen renners.

Op de Oude Kwaremont versplinterde het peloton en de favorieten trokken in de achtervolging. Twintig man met daarbij Greg Van Avermaet, Tony Martin, Ian Stannard, Luke Rowe, Arnaud Démare, Oliver Naesen, Zdenek Stybar, Tiesj Benoot, Dries Devenyns, Peter Sagan en Jasper Stuyven grepen de vroege vluchters bij aanvang van de twee laatste plaatselijke rondes. Onder impuls van een bedrijvige Stuyven vormde zich de finale kopgroep.

Daarin deed niemand nog een poging om een sprint te vermijden. Sagan, die zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad nog vrede moest nemen met een tweede plaats na Greg Van Avermaet, was oppermachtig aan de meet. Voor Stuyven, vorig jaar winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, was de dichtste ereplaats het hoogst haalbare. Rowe werd derde. De top vijf werd vervolledigd door Tiesj Benoot en de Italiaan Matteo Trentin.

Tom Boonen verscheen wegens maagproblemen niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. De kopman van Quick-Step Floors won de koers drie keer (in 2007, 2009 en 2014) en is daarmee recordhouder.