Belg gaat viraal met akoestische cover van System of a Down

Wie System Of A Down vooral met harde metal associeert, moet dringend eens luisteren naar deze cover van Tim De Pooter. Voor een optreden in de Sint-Cordula kerk in Schoten herwerkte hij het nummer ‘Chop Sue’ tot een prachtige akoestische versie die hij bracht op piano.

Het optreden werd gefilmd en al snel pikte een Pools radiostation zijn cover op. Verschillende andere media besloten het filmpje te delen, waardoor de 26-jarige amateurmuzikant in no time uitgroeide tot een internethit.

Onverwacht succes

“Zowel de Poolse als de Griekse media zijn mijn cover op het spoor gekomen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Dat was een super gevoel”. Hij is dan ook van plan om zo snel mogelijk met nieuw materiaal op de proppen te komen. “Alleen vraagt het best wel wat geduld en voorbereiding om een nieuwe cover ineen te boksen.”

In het dagelijkse leven werkt de 26-jarige Tim op een accountantkantoor. Muziek maakt hij vooral in z’n vrije tijd. Zo is hij onder meer zanger bij de band Furism en drumt hij bij Brenner. Maar dankzij deze cover zou z’n carrière geheel onverwacht weleens een heel andere wending kunnen nemen.