Van Avermaet na tweede opeenvolgende zege: "Heb het toch maar mooi afgemaakt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik was wellicht niet de sterkste van de dag, maar heb het toch maar mooi kunnen afmaken", zo zei Greg Van Avermaet, die zaterdag net als vorig jaar de maat nam van Peter Sagan in de Omloop Het Nieuwsblad. "Het was Sep Vanmarcke die als eerste versnelde in de slotkilometer", zei de olympische kampioen. "Peter Sagan reageerde en ikzelf nam de binnenkant van de bocht en pakte hierdoor wat meters voorsprong. Ik kende de aankomstzone natuurlijk nog van vorig jaar. Dit is een sprint die me heel goed ligt en ik ben daarin van mijn eigen sterkte uitgegaan. Ik was wellicht niet de sterkste van de dag, maar heb het toch maar mooi kunnen afmaken. Ik ben dan ook blij dat de aankomst hier behouden werd."

"Onderweg heb ik mijn deel van het werk wel gedaan", vervolgde Van Avermaet. "Waarom zou ik mij immers sparen? Op een gegeven moment moest ik wel wat inhouden, zeker toen Peter Sagan het gas helemaal open trok. Dat deed pijn aan de benen. Toen we met drie man voorop geraakten, werd snel duidelijk dat we elkaar nodig zouden hebben om het tot een goed einde te brengen. Ik gaf me op dat moment heel veel kans op een nieuwe zege."

"Dat ik op een gegeven moment even geïrriteerd reageerde? Sep Vanmarcke bleef een tijdlang achteraan hangen en nam niet meer over. Wij hadden nochtans afgesproken dat iedereen zou meerijden tot de laatste kilometer. Sep begon plots te linkeballen. Niet zo leuk."

"Ik win hier voor de tweede keer op rij. Dat doet enorm veel deugd. Vorig jaar pakte ik hier eveneens mijn eerste zege van het seizoen. En kijk wat voor een seizoen het daarna werd. Voor mij mag het opnieuw een schitterend seizoen worden. Zeker in eigen land en voor eigen fans winnen is super. Het volgende grote doel is de Ronde van Vlaanderen", besloot Van Avermaet.

bron: Belga