Omloop Het Nieuwsblad - Tom Boonen na opgave: "Wou geen risico nemen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen zal de Omloop Het Nieuwsblad nooit winnen. De renner van Quick-Step Floors, die bezig is aan zijn laatste klassieke voorjaar, moest zaterdag opgeven.

"Die eerste val werd veroorzaakt door iemand met een gebrek aan vakkennis", zei Boonen. "Ik draaide als derde op aan de Haaghoek en net op het moment dat ik achterom keek, reed iemand voor mij in mijn voorwiel. Dat is echt het lompste wat je kan doen. Ik vergelijk het met iemand die met een vrachtwagen even van het linker- naar het rechtervak gaat en dan lekker zijn weg verderzet. Dat kan toch niet?"

"Wat betreft die tweede zogenaamde valpartij waarbij ik betrokken was, ben ik zelf niet tegen de vlakte gegaan. Er werd vol op mij ingereden, waardoor mijn achterwiel scheef stond en mijn versnellingsapparaat naar de haaien was. Ik moest ellendig lang wachten op een nieuwe fiets en wist dan al dat het niet meer zou lukken om nog vooraan te geraken. Ik hield het voor bekeken toen de volgwagens ons op een gegeven moment aan een razende snelheid voorbij stoven. Waarom zou ik nog moeite doen? Morgen is er weer een koers (Kuurne-Brussel-Kuurne, nvdr.). Ik wou geen risico nemen."

"Vandaag hebben we met de ploeg een hele dag in de defensie gereden, en dat door allerlei omstandigheden. Er zijn nu eenmaal zo van die koersen. Het openingsweekend verloopt altijd zenuwachtig, zeker met jongens die hier een eerste keer rijden. Het was trouwens de eerste keer dat ik bij mijn vader in de wagen kroop na mijn opgave. Ik was in eerste instantie ongerust of ze mijn fiets wel in de koffer zouden krijgen. Morgen/zondag start ik in Kuurne. Even testen hoe het met de knie is", besloot de renner van Quick-Step Floors.

bron: Belga