"Korpsbrede afkeuring is positief"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook politievakbond NSPV reageert zaterdag met afschuw op de foto met racistische opschriften die verspreid werd binnen het korps van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. "Het gaat gelukkig wel om een individueel geval en het is positief dat er meteen een korpsbrede afkeuring volgde", zegt Antwerps provinciaal NSPV-voorzitter Tom De Gent. "We behouden dan ook ons vertrouwen in de overgrote meerderheid van het korps." De vakbonden, de korpsleiding en het politiecollege zaten intussen al samen rond de kwestie. "We komen uit dat overleg naar buiten met een eendrachtige veroordeling van de feiten", zegt de provinciale voorzitter van het Nationaal syndicaat van het politie- en veiligheidspersoneel. "Dit is uiteraard totaal onaanvaardbaar. We willen er echter wel op wijzen dat er snel en correct gehandeld is".

Vrijdag werd een inspecteur van het korps opgepakt voor verhoor op verdenking van het via WhatsApp verspreiden van een foto van een Mechelse commissaris met racistische opschriften erbij. Na het verhoor werd de inspecteur geschorst.

De korpsleiding en het politiecollege onder leiding van burgemeesters Bart Somers (Open Vld) en Eddy Bevers (N-VA) lieten al weten alle nodige maatregelen te zullen nemen ten aanzien van de dader(s). Volgens het parket gaat het in ieder geval om strafrechtelijke feiten.

bron: Belga