Jupiler Pro League - Eupen en Waasland-Beveren verzekeren zich van behoud

Eupen en Waasland-Beveren zijn sinds zaterdag zeker van het behoud en deelname aan Play-off II. Op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League wonnen de Oostkantonners met 1-2 bij Lokeren. De Waaslanders trokken met dezelfde score aan het langste eind bij KV Kortrijk. Op Daknam moest Eupen ruim een uur met een man minder spelen, na een rode kaart voor Ibrahim Diallo. De Malinese verdediger kreeg die sanctie na onbesuisd doorgaan op de enkel van Bob Straetman. Toch kwamen de bezoekers tien minuten voor rust op voorsprong. Met een afstandsschot deponeerde Eric Ocansey het leer knap in de rechterbovenhoek. Meteen daarna ging de bal aan de overzijde op de stip, nadat Ari Skulason onderuitgelopen werd door Moussa Wague. Mijat Maric zette de elfmeter netjes om: 1-1. Eupen slaagde er nadien in stand te houden en zelfs nog het winnende doelpunt te maken, getekend Henry Onyekuru (80.).

Na een doelpuntenloze eerste helft in het Guldensporenstadion kwam Waasland-Beveren 0-1 voor in de 58e minuut. Alessandro Cerigioni kopte raak voor het team van Cedomir Janevski. Een minuut later was de gelijkmaker een feit. Idriss Saadi nam een voorzet van Kristof D'Haene op de slof: 1-1. Plots regende het doelpunten in Kortrijk. Cerigioni (64.) tikte zijn tweede van de avond binnen. Die treffer leverde Waasland-Beveren de driepunter op.

In de stand delen KV Kortrijk, Eupen en Waasland-Beveren met nog twee te spelen wedstrijden de tiende plaats met 30 punten. Lokeren is 13e met 29 punten. Rode lantaarn Excel Moeskroen telt 18 punten.