Jupiler Pro League - Charleroi houdt zege tegen STVV thuis na doelpunt in slotfase

Charleroi heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in de race naar Play-Off I. De Carolo's haalden het op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League op eigen veld met het kleinste verschil van STVV (1-0), net als zo vaak dit seizoen scoorden de Zebra's pas in de absolute slotfase. Het was Hamdi Harbaoui die met een rake kopbal in de 87e minuut voor de belangrijke zege zorgde. In een flauwe en kansarme eerste helft was de beste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Dessoleil kopte na een hoekschop van dichtbij pal op STVV-doelman Pirard. Na de pauze speelden de Henegouwers iets beter, al bleven kansen erg schaars. Een scoreloos gelijkspel leek in de maak, tot Hamdaoui luttele minuten voor affluiten wel de weg naar de netten vond. Na een mooie actie van Tainmont stond de van Anderlecht gehuurde spits op de juiste plaats om de 1-0 in doel te koppen.

Vrijdag al nam landskampioen en competitieleider Club Brugge op eigen veld met de vingers in de neus de maat van een mak Zulte Waregem. Blauw-Zwart haalde het met maar liefst 5-0. Later zaterdag krijgt Lokeren Eupen over de vloer, ontvangt Kortrijk Waasland-Beveren en trekt KV Oostende naar Westerlo. Zondag staan er met de duels Standard-KV Mechelen (14u30), Anderlecht-Genk (18u) en AA Gent-Moeskroen (20u) nog drie op papier erg interessante partijen op het menu.

Dankzij de driepunter doet Charleroi een uitstekende zaak in de stand, Play-Off I komt steeds dichterbij. Het heeft als vierde in de stand 47 punten, al vijf meer dan nummer zeven Genk (dat zondag dus wel nog speelt). STVV blijft veertiende met 26 punten, vier meer dan Westerlo en acht meer dan rode lantaarn Moeskroen.