Een zoethoudertje voor Kingdom Hearts III

Sinds de release van het tweede luik in 2006 is de ‘Kingdom Hearts’ saga wat verloren gelopen in een hele resem titels en remixes. Maar deze keer zou Kingdom Hearts HD 2.8 eindelijk de laatste compilatie zijn vóór de release van Kingdom Hearts III… of niet.

Het principe van Kingdom Hearts is nogal buitengewoon. Deze samenwerking tussen Disney Interactive en Square Enix combineert de werelden en personages van de twee in een wervelende action-RPG. Met Kingdom Hearts HD 2.8 maakt de saga voor het eerst haar opwachting op PS4. Deze nieuwe compilatie bevat drie verschillende delen. Het belangrijkste is ongetwijfeld de geremasterde versie van Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance, dat in 2012 uitkwam op Nintendo 3DS. De overstap van de draagbare Nintendo-console naar de PS4 is geslaagd en het avontuur zal ook de fans boeien die nog niet de kans hadden het te spelen.

De tweede game van deze compilatie is Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep – A Fragmentary Passage. Achter die lange naam schuilt een kleine proloog die het langverwachte Kingdom Hearts III inluidt. Dit avontuur draait rond heldin Aqua en is heel interessant, ook voor de spelers die de saga niet echt kennen. Jammer genoeg eindigt de fun al na amper drie uur. Het derde deel, tot slot, is Kingdom Hearts Back Cover, een HD-animatiefilm van ongeveer een uur die de link tussen alle episodes onthult.

Kingdom Hearts HD 2.8 mikt vooral op de fans van de saga en op spelers die de 3DS-episode eens willen (her)spelen in HD. Een – vrij duur (€ 60) – zoethoudertje voor Kingdom Hearts III, dat jammer genoeg “nog niet voor meteen is”, aldus de studio. (tw)

 

RECENSIEOVERZICHT
Kingdom Hearts HD 2.8