Trump belooft “groter, performanter en sterker” leger

Trump belooft
Trump belooft "groter

Donald Trump heeft een Amerikaans leger beloofd dat “groter, performanter en sterker dan ooit” is. Hij voegde eraan toe dat hij het “nooit hoopt te gebruiken”. “We gaan (…) een enorm budget vragen voor ons geliefde leger. En we gaan ons leger aanzienlijk verbeteren. Ons hele leger. In de aanval en in de verdediging. Alles. Groter, performanter en sterker dan ooit”, zei de president in een toespraak op de CAPC-conferentie, de jaarlijkse hoogmis van de Amerikaanse conservatieven bij de hoofdstad Washington.
“En ik hoop dat we het nooit zullen hoeven te gebruiken. Maar niemand moet ruzie met ons zoeken, beste vrienden. Niemand”, sprak hij tot de militanten, die “USA, USA” scandeerden.

“Het zal de grootste versterking van het leger in de geschiedenis van Amerika worden. Niemand zal vragen durven stellen (…) want we zijn zo verzwakt, erg erg verzwakt door automatische besparingen”, aldus nog Trump.
De Amerikaanse uitgaven voor defensie liggen volgens cijfers van het Zweedse instituut Sipri bijna drie keer hoger dan die van China, de tweede militaire macht van de wereld, en ruim acht keer hoger dan die van Rusland.

Bron: Belga