Tom Boonen wil openingsklassieker graag op zijn naam schrijven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen heeft in Marke vooruitgeblikt op zijn laatste openingsklassieker in eigen land. De ex-wereldkampioen slaagde er nog niet in om de Omloop Het Nieuwsblad op zijn palmares te schrijven en krijgt daar zaterdag de laatste kans toe. "Vandaag gingen we met de ploeg het parcours wat gaan verkennen. Het is altijd wel eens leuk dat gevoel met de kasseien te ondergaan tijdens zo'n verkenning. Ook is het de ideale gelegenheid om het parcours wat op te frissen. En vooral ook de bandendruk te bepalen", begon Boonen de persconferentie. "Het parcours is op zich net hetzelfde als vorig jaar met uitzondering van de inlassing van de Molenberg. De Eikenberg kreeg dan weer een hele asfaltlaag aangemeten. Het is afwachten hoe het morgen/zaterdag allemaal loopt. Conditioneel kan er geen probleem zijn. Ik ben in vorm om de Omloop aan te snijden en een finale te rijden. Na mijn laatste koers in Oman heb ik niet veel meer gedaan. Eigenlijk heb ik een recuperatieweek ingebouwd. Dat mag wel ook vind ik".

Voor de openingsklassieker is het altijd koffiedik kijken wie wel of niet topfit is en dat beseft ook de kopman van Quick-Step Floors. "Je prestatie na de Omloop geeft niet aan wat later volgt. De Omloop is een eendagswedstrijd. Zaterdagavond weet je hoegenaamd niet hoe de andere voorjaarsklassiekers er zullen uitzien. Maar als de kans zich voordoet ga ik voor het allerhoogste. Ik won de openingsklassieker wel nooit maar zo zijn er wel meer die morgen het vertrek nemen. Ik was er wel al enkele keren dichtbij. Misschien lukt het morgen dan toch nog eens.

Boonen had het vrijdag op zijn persbabbel ook over schijfremmen. "Op mijn nieuwe fiets zijn er schijfremmen geïnstalleerd. Voor sommigen is het alsof met dat type remmen satan himself in het peloton is gedaald. Ik vind dat de remafstand tot driemaal toe beter is dan bij gewone remmen. Daarom vind ik het beter om ermee te rijden, anders zou ik dat nooit doen. Bovendien weegt mijn fiets nu 8 kg, maar ik blijf bij mijn standpunt. Ik snap soms het debat niet dat sommigen willen aangaan. Het is nu eenmaal veiliger, punt", stelde Boonen.

bron: Belga