Titelverdediger Greg Van Avermaet start zonder druk aan Omloop Het Nieuwsblad

door
Belga
Leestijd 2 min.

In 2016 begon het 'gouden jaar' van Greg Van Avermaet met een overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad. De olympische kampioen blikte vrijdag tijdens een persconferentie in het rennershotel van BMC in Sint-Martens-Latem vooruit naar de Belgische openingsklassieker.

"Die overwinning was inderdaad de start van een schitterend seizoen", opende Van Avermaet. "Iedereen in België weet hoe belangrijk deze Omloop Het Nieuwsblad is. Bovendien onderging de wedstrijd een upgrade (naar WorldTourniveau) waardoor hij ook voor de rest van het wielerpeloton echt zeer interessant is. Ik kijk ernaar uit om over die mooie kasseien te rijden. Extra motivatie moet ik niet hebben."

De weersomstandigheden spelen steeds een rol binnen de Vlaamse koersen. "Dat zal zaterdag niet anders zijn", aldus Van Avermaet. "Ik hou het liefst van goed weer maar als het regent en waait kan ik ook wel mijn mannetje staan. Eigenlijk moeten wij het maar ondergaan, we kunnen daar niets aan doen. De conditie is goed. Ik heb er het volste vertrouwen in. Ik ben, door omstandigheden, iets later begonnen aan mijn voorbereiding maar de koers in Oman gaf me wel al het nodige zelfvertrouwen. Mijn blessure (hij brak zijn enkel, red) is helemaal geheeld. Tijdens de verkenning op de kasseien ondervond ik geen enkele hinder meer."

Vorig jaar nam Greg Van Avermaet de maat van iedereen tijdens de Omloop. Hij start zaterdag opnieuw als één van de topfavorieten.

"Druk voel ik niet echt. Ik ben wel fier dat ik vorig jaar won. Hopelijk kan ik bevestigen. Ik heb alvast een sterke ploeg rond mij. Ik weet dat ik in de finale nog steeds goed omringd zal zijn. De favorieten? Peter Sagan is er zeker weer één van. Hij staat op een lange lijst van kanshebbers. En vergeet ook Tom Boonen niet. Die zal zich zeker nog eens willen laten opmerken. Hij steekt in goede conditie en is ook een zeer gevaarlijke klant."

bron: Belga