Jupiler Pro League - Club Brugge heeft geen kind aan Zulte Waregem

Landskampioen Club Brugge heeft vrijdag in de openingswedstrijd van de 28e speeldag in de Jupiler Pro League erg makkelijk de maat genomen van Zulte Waregem. In het duel tussen de nummers één en drie in de stand was Blauw-Zwart heer en meester in het eigen Jan Breydelstadion, Club won met sprekende 5-0 cijfers. Ruud Vormer (2), Bjorn Engels, José Izquierdo en Jelle Vossen (op strafschop) waren de Brugse doelpuntenmakers. Blauw-Zwart nam een droomstart en al in de vierde minuut opende Vormer de score. De Nederlander, die als rechtsachter gestart was, kopte een uitstekende voorzet van De Bock tegen de touwen. Zo scoorde Club al in zijn 55e competitiematch op rij en evenaarde het zijn eigen record. Tussen 21 augustus 1985 (uitgerekend tegen Zulte Waregem) en 18 september 1988 slaagden de West-Vlamingen er immers in om 55 thuismatchen op rij tot scoren te komen. In hun volgende thuiswedstrijd, die van 12 maart tegen STVV, kan Club Brugge dat record dus scherper stellen.

Na de 1-0 ging Club meteen door op zijn elan en Gouden Schoen Izquierdo knalde in de tiende minuut op de lat. Halfweg hield doelman Bossut Vossen van de 2-0, even later was de dubbele Brugse voorsprong dan toch een feit. Na een hoekschop van Vormer viel het leer voor de voeten van Engels en de verdediger twijfelde niet: 2-0 na 28 minuten.

Een bijzonder mak Essevee liep achter een ongrijpbare bal en zag drie minuten later de 3-0 al op het bord staan. Vanaken bediende de pijlsnelle Izquierdo, het Colombiaanse goudhaantje bleef koel en zette nadien bij de viering van zijn doelpunt zowaar een zonnebril op. De thuisploeg bleef demonstreren en na een voorzet van De Bock - en mistasten van doelman Bossut - mocht Vormer zijn tweede van de avond in doel tikken.

Na rust schakelden de Bruggelingen een versnelling lager. Vossen en Refaelov waren dicht bij de forfaitcijfers, de 5-0 kwam er toch in de 70e minuut. Na een licht contact tussen doelman Bossut en de pas ingevallen Diaby ging het leer op de stip, Vossen bleef foutloos en zette de zware 5-0 op de tabellen.

De overige wedstrijden van speeldag 28 worden zaterdag en zondag gespeeld. Club blijft dankzij zijn driepunter sowieso leider. Het heeft 58 punten, drie meer dan Anderlecht en acht meer dan Zulte Waregem. Essevee behoudt vijf punten meer dan nummer vier KV Oostende.