Jasper Stuyven kijkt met vertrouwen uit naar openingsweekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jasper Stuyven is zondag titelverdediger in Kuurne-Brussel-Kuurne en verschijnt een dag eerder ook aan de start in de Omloop Het Nieuwsblad. "Dit jaar wil ik een stap vooruit zetten", zegt hij. "Ik mik hoger en ik word omringd door een sterke ploeg om dat doel te realiseren." Met enkel de Ronde van Algarve midden februari heeft Jasper Stuyven slechts 772,8 wedstrijdkilometers in de benen. "Een bewuste keuze", aldus de kopman van Trek-Segafredo. "Ik heb een goede winter achter de rug en heb niet veel competitiekilometers nodig om die topconditie te pakken te krijgen. Ik weet dat ik me perfect kan voorbereiden met enkele gerichte trainingen en zo naar mijn gewenste niveau kan toewerken. Dat heb ik vorig jaar bewezen voor het WK in Qatar waar ik slechts enkele kermiskoersen reed, aangevuld met intensieve trainingssessies en toch zeer goed voor de dag kwam. Tijdens een training bepaal je zelf je tempo. Als het wat minder gaat, kan je gas terugnemen, in een koers moet je wel volgen."

Stuyven won vorig jaar na een lange solo Kuurne-Brussel-Kuurne. "Ik wil opnieuw vooraan meespelen komend weekend, maar deze openingsklassiekers zijn geen doel op zich, ik piek naar een iets latere periode. Vorig jaar was het openingsweekend echt een doel, wilde ik er winnen, maar nu droom ik van een volgende stap in mijn carrière, al neemt dat niet weg dat ik ook ambitieus ben voor de komende twee wedstrijden en de kans niet zal laten liggen om te winnen."

John Degenkolb past voor het openingsweekend. Stuyven is kopman bij Trek-Segafredo. "En ook Edward Theuns is kopman", benadrukt Stuyven. "Hij heeft echt gepiekt naar dit weekend. De Omloop is voor hem een belangrijke koers en dan hebben we ook nog een Fabio Felline die in goede doen is. We hebben een heel sterke ploeg en ik voel me zeer goed omringd om aan dat voorjaar te beginnen."

bron: Belga