Eigen partij beschuldigt Waals parlementslid van 'fantoomjobs'

door
Belga
Leestijd 1 min.

Droite citoyenne heeft haar enige Waalse parlementslid - dat nog maar sinds eind 2016 aangesloten was - alweer aan de deur gezet. De partij beschuldigt André-Pierre Puget immers van fantoomjobs en het aanschurken tegen extreemrechts. Puget zelf spreekt de verwijten met klem tegen, maar wil verder geen commentaar kwijt. Volgens voorzitter Aldo-Michel Mungo van Droite citoyenne bleef het parlementaire werk van één van de voltijdse medewerkers van Puget beperkt tot slechts enkele uren per week. Daarnaast zou hij vooral schrijven voor een Franse extreemrechtse website, Boulevard Voltaire. "Een tweede presteerde helemaal niets, behalve dan het besturen van de wagen van het parlementslid aan het einde van avondjes dat de drank rijkelijk vloeide", stelt Mungo voorts. Volgens hem werkt die tweede medewerker in realiteit voor private ondernemingen van Puget, waaronder een school voor dronebestuurders.

De derde - deeltijdse - medewerker werd officieel aangenomen als secretaresse. Maar volgens Mungo presteert ook zij niets en is ze slechts de partner van de eerste. "Geen van deze medewerkers is lid van de partij", verzekert Mungo voorts.

Nog volgens Droite citoyenne heeft de partij Puget gevraagd de "verduistering van overheidsmiddelen" te stoppen en de drie betrokkenen te ontslaan. "Het parlementslid Puget heeft er echter voor gekozen op te stappen uit te partij, waarvan akte, eerder dan zich in lijn te stellen met de wet."

De partij zal het voorzitterschap van het Waals Parlement op de hoogte brengen van de mogelijke strafrechtelijke inbreuken.

bron: Belga