Brugs Ommeland zet unieke kastelen en abdijen open

De regiowerking Brugs Ommeland van het West-Vlaams provinciebedrijf Westtoer zet dit jaar fors in op de kastelen en abdijen die de regio te bieden heeft. Dat is vrijdag bekendgemaakt in Oostkamp. Naast tal van evenementen kunnen toeristen een kijkje nemen in een twintigtal kastelen en abdijen, die anders aan het publieke oog onttrokken worden. Het toeristisch landschap van het Brugse Ommeland wordt in grote mate bepaald door de tientallen kastelen en abdijen in de regio, en het vele groen errond, maar het is pas de eerste keer dat Westtoer daar dankbaar gebruik van maakt op grote schaal. “Kastelen en Abdijen” wordt dit jaar hét thema van de streek, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Westtoer heeft in samenwerking met de gemeenten en ondernemers uit de toeristische sector een programma uitgewerkt met ruim 110 evenementen, van eind maart tot eind november, gaande van rondleidingen, concerten, picknicks in kasteeltuinen, kindvriendelijke speurtochten en zelfs yogasessies. Met “Toeren en Loeren” kunnen toeristen de kastelen ook ontdekken in een Fiat 500 of op een Vespa, sportievelingen komen aan hun trekken met vijf fietsroutes.

Op de speciale “Open Dagen” zetten tal van kastelen en abdijen exclusief de poorten open voor bezoekers, de ideale gelegenheid om ook eens binnenin de historische gebouwen te kijken.
Topchef Stijn Vandermeersch van cateringbedrijf The Art of Cooking mag het themajaar openen met het driedaagse culinaire evenement “Chef Chateau” op 24, 25 en 26 maart. Bezoekers kunnen dan genieten van een culinair driegangenmenu in een van de pareltjes van het Brugse Ommeland.

bron: Belga