Japanse club voor kaalkoppen relativeert haarverlies

De meeste mannen gruwelen van een terugwijkende haarlijn of haren op het kussen. Een Japanse club heeft het beste middeltje gevonden tegen de onzekerheid van kale mannen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"De Kale Mannenclub" telt zo'n 65 leden uit alle hoeken van Japan. Een keer per jaar, op 22 februari, komen ze samen om hun kaalheid te vieren. Dat lijkt beter te werken dan de kale plekken te camoufleren met de overgebleven haren of allerlei haargroei middeltjes.

In plaats van te genezen, leren de clubleden aanvaarden. Tijdens hun samenkomst staat het motto "Kaalheid op een positieve manier afschilderen, vermaak en de wereld opleuken met onze glimmende hoofden" centraal. Zo worden er spelletjes gespeeld als touwtrekken (met een zuignap op het hoofd) en 'wie is het?' (waarbij enkel het hoofd getoond wordt).

"Ik voel me trots. Of beter nog, ik voel me goed als kale man. Dat is allemaal te danken aan de Kale Mannenclub", vertelt Masatomo Sasaki bij The Guardian.  Voorzitter Teijiro Sugo is ambitieus. "Ik hoop dat kale mannen van over de hele wereld hier samenkomen zodat we de Olympische Spelen voor kletskoppen kunnen organiseren."