"Zuhal best geplaatst om ons verhaal van Gelijke Kansen te vertellen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"We hebben ons de vraag gesteld wie ons verhaal rond Gelijke Kansen het best kan vertellen. Ons verhaal dat mensen kansen krijgen, maar die ook moeten grijpen." Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in reactie op de voordracht van Zuhal Demir als nieuwe staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapsbeleid. "Als het economisch omhoog gaat, gaat iedereen mee omhoog, dat verhaal moeten we vertellen", aldus Bart De Wever. "Discriminatie bestaat, maar men moet zich niet hullen in slachtoffercultuur. Een grote meerderheid in de partij is het erover eens dat Zuhal Demir dat in 2,5 jaar nog geloofwaardig verteld kan krijgen."

De Wever vindt niet dat Elke Sleurs te veel in de schaduw stond als staatssecretaris. "Elke vogeltje zingt zoals het gebekt is. Ik denk dat Zuhal de weg naar de media kent, dat is een pluspunt", aldus de voorzitter. Hij erkent dat er wellicht mensen teleurgesteld zullen zijn dat zij de federale regering niet halen, "maar kiezen is verliezen". "Sarah Smeyers mocht zich terecht geroepen voelen voor de functie. Ook anderen zullen dit misschien niet leuk vinden, dat is logisch, maar er was grote consensus om voor Zuhal te kiezen."

De voorzitter geeft tot slot toe dat de partij de afgelopen weken klappen heeft gekregen. "Dat moet hersteld worden. Door de partij, maar ook door de politiek."

bron: Belga