Trump trekt richtlijn over toiletgebruik transgenders in

Trump trekt richtlijn over toiletgebruik transgenders in
Trump trekt richtlijn over toiletgebruik transgenders in

Het kabinet van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren een richtlijn ingetrokken over het toiletgebruik door transgenders in scholen en universiteiten. Dat berichtten Amerikaanse media gisteren. De richtlijn dateert van de regering-Obama. De richtlijn werd in mei gezamenlijk door de minsteries van Justitie en Onderwijs uitgevaardigd. Ze stelt onder meer dat publieke scholen en universiteiten studenten moeten toelaten om toiletten en kleedkamers te gebruiken “in overeenstemming met hun genderidentiteit”, anders riskeren ze de federale antidiscriminatiewetten te overtreden.

Gisteren hebben de ministeries van Justitie en Onderwijs het Amerikaanse Hooggerechtshof op de hoogte gebracht van het feit dat ze scholen hebben ingelicht om de richtlijn van vorig jaar te negeren. Dat bericht de Washington Post. In een brief aan de publieke scholen leggen de ministeries uit dat de richtlijn verwarring veroorzaakte en juridische uitdagingen inhield.

Er komen geen concrete maatregelen of een nieuwe richtlijn, maar de brief stelt wel dat “scholen moeten verzekeren dat alle studenten, inclusief LGBT-studenten (lesbian, gay, bisexual, transgender, red.), in een veilige omgeving kunnen leren en gedijen”.

Bron: Belga