Thomas Cook en TUI vliegen binnenkort opnieuw naar Tunesië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Cook vliegt vanaf 8 april weer naar Tunesië. Dat laat de touroperator donderdag weten in een persbericht. Bij TUI (het vroegere Jetair) luidt het dat ook zij zo snel mogelijk de vluchten naar Tunesië zullen hervatten, maar dat er nog geen exacte datum is. Dat de touroperatoren opnieuw naar het Tunesische vasteland vliegen, heeft te maken met de beslissing van de Belgische regering om het negatieve reisadvies voor badplaatsen in het land op te heffen.

Thomas Cook vliegt vanaf 8 april opnieuw wekelijks naar de luchthaven van Enfidha in de regio Hammamet. Veel Belgen weken omwille van het negatief reisadvies uit naar buurlanden als Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg om toch naar Tunesië op vakantie te kunnen vertrekken, zegt Thomas Cook. Die landen hanteerden, in tegenstelling tot België, al langer geen negatief reisadvies voor Tunesië.

Bij TUI luidt het donderdag dat de vluchten naar Tunesië snel zullen hervatten. "We kunnen daar echter nog geen concrete datum op plakken."

"We kijken uit naar een vernieuwde start op deze mooie bestemming. Klanten van Neckermann en Thomas Cook zullen opnieuw in alle veiligheid van hun langverwachte vakantie in het zonnige Tunesië kunnen genieten", aldus nog Jan Dekeyser, ceo van Thomas Cook Belgium.

bron: Belga