Sp.a protesteert met loopwedstrijd voor een open Koninklijk domein

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op 2 april organiseert Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a) een loopwedstrijd rond het Koninklijk domein van Laken. Daarmee wil ze de druk opvoeren om een gedeelte van het Koninklijk domein open te stellen voor het grote publiek. Begin februari kreeg het voorstel nog een negatief antwoord van de koninklijke familie, die erg gesteld is op zijn enorme tuin van 186 hectare groot. Het voorstel voor het publiekelijk open stellen van een deel van het Koninklijk domein kreeg evenwel veel bijval bij andere partijen zoals Groen, Ecolo en Open Vld. Om het thema op de politieke agenda te houden lanceert Brussels Parlementslid Hannelore Goeman een campagne onder de naam 'Park National'. Daar hoort een petitie aan de koning bij, maar ook een heuse jogging rond de Koninklijke tuin.

"Iedereen die vindt dat dit volgebouwde deel van Brussel wel een park kan gebruiken, nodig ik uit mee te komen joggen op 2 april. Hopelijk blijft het bij één editie en wordt het park snel opengesteld. Maar zolang we niet in het domein mogen joggen, lopen we er omheen."

Op federaal vlak diende de sp.a al een resolutie in in de kamer en binnen de Brusselse meerderheidscoalitie gaat Goeman nu op zoek naar steun voor het einddoel, meer groene ruimte in de dichtbevolkte Kanaalzone. "Met zo'n park voelen de buurtbewoners zich ongetwijfeld de koning te rijk", stelt Goeman.

Lopers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op www.parknational.be.

bron: Belga