Jurgen Roelandts kijkt uit naar start van "zijn klassiekers"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jurgen Roelandts start zaterdag in zijn zevende Omloop Het Nieuwsblad. Een achtste stek in 2013 was zijn beste resultaat. "Natuurlijk wil ik graag scoren in de Omloop", zegt de 31-jarige kopman van Lotto Soudal, "maar dat geldt voor heel wat koersen in het voorjaar." Roelandts wacht nog altijd op die eerste grote zege in een klassieker. Moedeloos wordt hij er niet van. "Neen, ik blijf er in geloven en velen met mij heb ik de indruk. Ik weet dat ik niet het toptalent ben zoals Sagan of anderen, maar mits alle omstandigheden mee zitten, kan ik wel een klassieker winnen. Als je zo veel ereplaatsen opstapelt, kan je ook winnen."

"Ik heb een gelijkaardige voorbereiding achter de rug als vorig jaar. Ik ben het seizoen begonnen in de Challenge Mallorca en reed daarna de Ronde van de Algarve. De Ronde van Murcia en de Clásica de Almería werden daarna nog aan mijn programma toegevoegd en ik voel me daar goed bij. Mijn seizoen is goed gestart. Ik popel om nu aan mijn koersen te beginnen. Het is met het oog op deze periode dat ik deze winter getraind heb. Deze winter heb ik ook een en ander aangepast in mijn trainingsprogramma, meer op explosiviteit getraind. Op die typische Vlaamse hellingen heb je dat nodig, een korte inspanning van zo'n twee minuten. Ik hoop dat ik daar nu de vruchten van kan plukken dit voorjaar. Net zoals andere jaren heb ik naar deze periode toegewerkt. De Omloop Het Nieuwsblad, de eerste wedstrijd op Belgische bodem, blijft speciaal voor mij als Belg en ik rijd die koers echt graag. De Omloop behoort nu tot de WorldTour, maar ik zou die koers hoe dan ook heel graag aan mijn palmares toevoegen. Ik denk overigens niet dat ik te braaf ben in koers zoals ik her en der hoor. Ik denk niet dat ik 'wat stouter' moet koersen, want ik weet mijn mannetje wel te staan in de koers en zal dat ook weer tonen komend seizoen."

"Het weer is een factor in elke koers. Voor mij mag het regenen, dat is geweten. In zulke omstandigheden voel ik me net iets beter dan het overgrote deel van het peloton en dat verhoogt mijn kansen."

.

bron: Belga