Hevige wind zorgt voor hinder op het spoor

Het stormweer speelt donderdagnamiddag ook het treinverkeer parten, met omgewaaide bomen die op de sporen en de bovenleiding belandden. Op verschillende plaatsen is het spoorverkeer volledig onderbroken, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel. Op de spoorlijn Halle-Vilvoorde, het oostelijke ringspoor rond Brussel, is het treinverkeer sinds 15 uur volledig onderbroken tussen Linkebeek en Sint-Job. “Er is een boom op de sporen en de bovenleiding geland. Onze mensen zijn er bezig, maar het is geen sinecure”, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De hinder zou er tot de avond kunnen duren. Het treinverkeer wordt er omgeleid en reizigers krijgen de raad om andere openbaarvervoersmiddelen, bijvoorbeeld de MIVB, te gebruiken.

Idem op de spoorlijn Hasselt-Luik, waar het treinverkeer sinds 17.20 uur volledig onderbroken is tussen Hasselt en Bilzen nadat een boom op de bovenleiding en de sporen terechtkwam. En sinds 17.30 uur is ook op de lijn tussen Hever en Haacht het spoorverkeer onderbroken omwille van een boom op de sporen.

Infrabel verwacht zich nog aan bijkomende hinder. “Onze mensen staan gezien het stormweer en de rukwinden standby om tussenbeide te komen indien nodig”, besluit Frédéric Petit. Op verschillende plaatsen is de hinder inmiddels achter de rug. Zo moesten tussen Heist-op-den-Berg en het nabije Booischot alle treinen een tijdlang over één spoor omdat een zeil in de bovenleiding belandde. Tussen Dendermonde en Londerzeel was het treinverkeer een tijdlang volledig onderbroken nadat om 17 uur obstakels en takken op het spoor beland waren. Eerder in de namiddag was er ook hinder tussen Ternat en Denderleeuw en rond Zottegem.

bron: Belga