De goodiebag voor Oscar-genomineerden: van lippenbalsem tot luxeverblijf

AFP / V. Macon

De Oscars worden dit weekend weer uitgereikt. Naast de begeerde gouden beeldjes, krijgen de genomineerden sowieso al één prijs: de onofficiële goodiebag.

Sinds 2003 beloont marketingbedrijf Distinctive Assets de kandidaten voor de meest prestigieuze Academy Awards (Beste Regisseur, Beste Acteur en Actrice, Beste Mannelijke en Vrouwelijke Bijrol) met een onofficiële goodiebag. Die bevat vaak de vreemdste dingen, maar de waarde van het tasje is op z’n minst riant te noemen. Dit jaar zouden de promotieartikels samen goed zijn voor meer dan 100.000 dollar (95.000 euro).

Insider mocht al eens een blik op de geschenken voor de acteurs en regisseurs werpen. Naast een boel verblijven in exclusieve hotels, krijgen de sterren heel wat opmerkelijke spullen.

Het goedkoopste item in het zakje is een lippenbalsem, ter waarde van vijf dollar (4,75 euro). Aan de andere zijde van het cosmeticaspectrum worden er ook tien jaarvoorraden foundation en moisturizer aangeboden.

An apple a day keeps the doctor away, dus de Hollywooddokters zullen binnenkort minder werk hebben. De kanshebbers op een Oscar krijgen immers een jaarvoorraad appels. Daarnaast biedt de goodiebag ook een EHBO-kit. Sterren die op hun gewicht letten, kunnen dan weer gebruik maken van speciale dieetborden.

Ook aan de allerjongsten is gedacht. Naast een bordspel krijgen de sterren ook een kinderboek dat meisjes aanzet om zichzelf te aanvaarden zoals ze zijn. Kers op de taart is een gepersonaliseerd doosje waskrijtjes, met een speciale gouden krijtje.

Een zelfs wanneer de acteurs en regisseurs naast de Academy Award grijpen, kunnen ze zichzelf meteen opmonteren. De goodiebag bevat immers een houten doosje met 199 inspirerende quotes.