Een concert in virtual reality meepikken, wordt sneller mogelijk dan je denkt

Netsky heeft een primeur te pakken, want met hulp van Sony gaat hij zijn concert van zaterdag ook uitzenden in virtual reality (VR). Fans die nog geen ticket hebben, maar thuis wel een Playstation-console hebben die over VR beschikt, kunnen het concert in 360° live volgen.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in virtual reality, dus het is heel spannend om samen te werken met PlayStation om mijn liveshow in het Sportpaleis te livestreamen in 360°”, zegt Boris Daenen, alias Netsky, in De Morgen.

Zaterdag belooft zijn optreden een spetterende liveshow, met speciale gasten waaronder het Brussels Philharmonic, te worden. Het hele optreden zal live te volgen zijn door iedereen die thuis een PlayStation VR-bril heeft.

Het enige dat de eigenaars van zo'n VR-headset moeten doen, is bij de start van het optreden, zaterdag om 21.20 uur, via hun gameconsole inloggen op het PlayStationnetwerk, de YouTube-app starten en de Netsky-feed selecteren. Daarna genieten ze vanuit een perfecte plek tussen duizenden fans. En het voordeel is dat je geen last hebt van zweetgeuren.