Windstoten kunnen donderdag tot 90 km/u halen

Windstoten kunnen donderdag tot 90 km/u halen

Er staan ons twee gure dagen te wachten, met regen en een aantrekkende wind. Vandaag zijn rukwinden tot 70 kilometer per uur mogelijk, morgen zelfs tot 90 kilometer per uur. Het weekend begint mogelijk met ijsplekken. Dat meldt het KMI. Deze namiddag blijft het overwegend betrokken en vrij winderig, met regelmatig perioden met motregen of lichte regen. Op de hoogten is het zicht door de lage wolken beperkt. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en lokaal 12 graden in Vlaanderen. Er waait een vrij krachtige, aan zee krachtige wind uit het westen tot zuidwesten, met rukwinden van 60 tot 70 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt of betrokken met, vooral in het noorden en op de hoogten, aanhoudende regen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden.

Morgen blijft regenachtig, al zijn ’s namiddags opklaringen mogelijk vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De wind wakkert aan en na de middag zijn windstoten van 70 tot 90 km/u mogelijk.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met minder wind, maar nog steeds een buiig weerbeeld. De buien kunnen een winters karakter aannemen, vooral in de Ardennen. Er is ook kans op wat onweer. Het wordt minder zacht, met maxima tussen 2 en 7 graden. ’s Nachts kan het lichtjes vriezen, met kans op vorming van ijsplekken in het centrum en het oosten.

Zaterdag wordt het overwegend droog met regelmatig opklaringen en hoge wolkenvelden, bij maxima van 4 tot 8 graden. Zondag neemt de bewolking toe en gaat het in het noordwesten lichtjes regenen. Na het weekend zullen droge maar zwaarbewolkte perioden afwisselen met perioden van regen.

bron: Belga