Champions League voetbal - Juventus wint in Porto, Leicester beperkt schade in Sevilla

Juventus heeft woensdag een uitstekende zaak gedaan in de achtste finales van de Champions League. De Italiaanse kampioen won er zijn heenwedstrijd met 0-2, dankzij doelpunten van invallers Marko Pjaca en Dani Alves in de 72e en 74e minuut. Dat gebeurde tegen tien man. Porto-verdediger Alex Telles werd al in de 27e minuut met een tweede geel uitgesloten. De Engelse kampioen Leicester verging het in het Spaanse Sevilla minder goed. Na goals van Pablo Sarabia (25e) en Joaquin Correa (61e) kwam Leicester met een 2-0 achterstand nog goed weg. Het mocht daarvoor doelman Kasper Schmeichel danken, die onder meer een strafschop stopte. In de 73e minuut hield Jamy Vardy de kwalificatiekansen helemaal gaaf door de 2-1 eindstand vast te leggen.

De terugwedstrijden worden dinsdag 14 maart gespeeld.