Zeldzame aandoening doet vrouw naar vis ruiken

Al heel haar hele leven lang heeft de Britse Kelly Fidoe-White een vreemde geur rond zich hangen. Door een zeldzame aandoening lijkt haar lichaamsgeur sterk op die van vis.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Maximum 600 mensen wereldwijd zouden aan de zeldzame aandoening Trimethylaminuria lijden. De lijfgeur van zij die kampen met de aandoening lijkt sterk op rotte vis, ui of zelfs uitwerpselen. Kelly beschrijft haar eigen geur als een mengeling tussen vis en ui.

In het ziekenhuis waar ze als radioloog werkt, kreeg de dame verschillende klachten over haar geur en daarom besloot ze om naar nachtdiensten over te schakelen. Zo beperkt Kelly het aantal mensen met wie ze in contact komt. Op een bepaald moment nam de Britse vier hete douches per dag, veranderde ze twee keer van uniform en gebruikte ze hele busjes deodorant, maar niets werkte de geur weg.

Kelly's lichaam kan het voedingsbestanddeel choline niet afbreken waardoor het er langs haar poriën uitgaat en de felle geur veroorzaakt. Vanaf haar late tienerjaren raadpleegde de Britse dokters, maar het is pas twee jaar geleden dat ze de juiste diagnose te horen kreeg.

Woman with rare condition always smells like fish https://t.co/YGF5R7ZH5Q pic.twitter.com/c7DwrcTQhD

— Louise Stainton (@LouiseStaintonU) 20 februari 2017