Juventus sloopt Portugese muur na de pauze

Het bezoek van Juventus aan Porto in de achtste finales van de Champions League heeft de Italianen drie punten opgeleverd. De Portugezen speelden een uur met tien man en verloren kansloos met 0-2.
Xavier

FC Porto tegen Juventus, dat is een duel tussen twee levende legendes tussen de palen. Bij de Portugezen, die in de selectie geen plaats hadden voor onze landgenoot Laurent Depoitre, verdedigde Iker Casillas het doel. Aan de overkant was bij de Oude Dame Gianluigi Buffon het slot op de deur.

Beide doelmannen hadden niet veel werk in de eerste helft. Het echte entertainment speelde zich centraler op het veld af. Daar kreeg de linksachter van Porto Telles na een halfuur twee keer in twee minuten een gele kaart te zien. Porto moest met tien man verder en een tot dan toe gezapig Juventus schakelde een tempo hoger. Aanvankelijk met wat halve kansen, maar vlak voor de rust waren ze dicht bij het openingsdoelpunt. Dybala haalde uit, maar het schot spatte uiteen op de paal.

Italiaanse omsingeling

Het was dezelfde Argentijn die ook na de rust voor de eerste opwinding zorgde. Zijn doelpunt werd terecht afgevlagd voor buitenspel, maar de aanvallende intenties van Juventus waren meteen duidelijk.

Met een man meer omsingelden de bezoekers het doel van Porto. Zowel Higuain als Mandzukic waren constant aanwezig in het strafschopgebied en Juventus zocht hen vaak via voorzetten, maar de kwaliteit van de ingespeelde ballen was niet goed genoeg. Higuain probeerde het dan maar zelf, maar zijn schot ging nipt naast.

Het waren uiteindelijk twee invallers die de Portugese muur sloopten. Pjaca rondde eerst een mooie aanval overhoeks af en daarna tikte Dani Alves de 0-2 aan de tweede paal binnen. Het harde werk van Porto werd in twee dolle minuten ongedaan gemaakt. De Italianen speelden de wedstrijd daarna rustig uit en staan met anderhalf been in de kwartfinales.

In de andere achtste finale nam Sevilla al een optie op de volgende ronde. Het won in eigen huis comfortabel met 2-1 van de Engelse kampioen Leicester City.