Een derde van de Amerikanen wil Trump vervangen door Schwarzenegger

AFP / T. Samson & J. Kowalsky

Als het van één derde van de Amerikanen afhangt, zou Arnold Schwarzenegger de rol van president Donald Trump moeten overnemen. Dat blijkt uit een enquête van YouGov en Huffington Post

De Oostenrijkse acteur heeft Trump al eerder opgevolgd, al ging het toen om een minder serieuze functie. Schwarzenegger is nu de spilfiguur in het televisieprogramma ‘Celebrity Apprentice’. Eerder nam de Amerikaanse zakenman die rol op zich.

Maar uit een rondvraag bij duizend Amerikanen blijkt dat 35% van de Amerikanen wilt dat de twee mediafiguren opnieuw van job wisselen: Trump terug naar ‘Celebrity Apprentice’ en Schwarzenegger naar het Witte Huis.

Dat is op zich een leuk cijfer, maar 33% van de ondervraagden wilt dan weer dat de situatie behouden blijft zoals ze nu is. De overige respondenten hadden geen duidelijke mening.

En hoewel Schwarzenegger, in tegenstelling tot Trump, politieke ervaring heeft als ex-gouverneur van Californië, is het voor hem onmogelijk om president te worden. Enkele staatsburgers die van nature Amerikaans zijn komen in aanmerking voor het presidentschap.