Weerbericht – Grijs en perioden met regen

Dinsdag is het opnieuw grijs met perioden met regen. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen. De maxima liggen rond 7 of 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 11 graden elders in het land. Dat meldt het KMI. Ook in de avond en nacht blijft het meestal zwaarbewolkt en kan er hier en daar nog wat regen of motregen vallen. De wind is eerst nog matig, maar neemt op het einde van de nacht toe tot vrij krachtig en aan zee zelfs krachtig, uit zuidwest. Er is reeds kans op rukwinden rond 60 km/ h. De minima liggen tussen 6 en 9 graden.
Woensdag blijft het zwaarbewolkt. Eerst kan er wat lichte regen of motregen vallen. Nadien wordt de neerslag intenser, vooral in de noordelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en lokaal 12 graden in Vlaanderen. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west. Aan de kust kan de wind tijdelijk krachtig zijn. Rukwinden tot 60 of lokaal 70 km/u.
Donderdag is het opnieuw zwaarbewolkt met eerst soms lichte regen of wat gemiezer, maar in de namiddag en avond meer regen. De wind neemt toe tot vrij krachtig of krachtig in het binnenland en zeer krachtig aan de kust. Rukwinden tot rond 80-90 km/u zijn mogelijk. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden.
Vrijdag is het wisselend bewolkt met buien. In de hoger gelegen gebieden kunnen de buien soms vergezeld zijn van winterse neerslag. Er is kans op een donderklap. De maxima liggen tussen 1 en 7 graden. De wind neemt af.
Zaterdagochtend is het droog en rustig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en kan het licht gaan regenen. De dagen daarna staat nog meer neerslag op het menu, die soms hevig kan zijn. Het wordt wel zachter.

bron: Belga