Jaar lang hinder door renovatie Brusselse Hallepoorttunnel

Jaar lang hinder door renovatie Brusselse Hallepoorttunnel

De renovatiewerken aan de Brusselse Hallepoorttunnel gaan op maandag 27 februari van start. De tunnel zal meteen drie weken volledig gesloten worden, maar ook daarna nog wordt hinder verwacht, vermoedelijk tot maart volgend jaar. Dat maakte Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (sp.a) bekend in een persbericht. De werf van de Hallepoorttunnel is gepland in zes fases. Tijdens de eerste fase is de tunnel drie weken lang zowel ’s nachts als overdag afgesloten voor alle verkeer. Op die manier kan het asbest in de tunnel veilig worden verwijderd. Brussel Mobiliteit raadt automobilisten aan om tijdens de hele periode van renovatie hun reisweg aan te passen vanaf het moment dat ze de ring verlaten. Dat kunnen ze door te carpoolen of gebruik te maken van de parkings Stalle en Ceria aan de rand van het gewest. Daar kunnen ze makkelijk overstappen op tramlijn 4 en metrolijn 5. De busbanen in de buurt van de Hallepoort blijven behouden tijdens de werf.

De Hallepoorttunnel, in de buurt van het Brusselse Zuidstation, is na 35 jaar van intensief gebruik aan renovatie toe, klinkt het. Het is bovendien een van de laatste Brusselse tunnels zonder scheidingswand tussen de twee rijrichtingen. Tijdens de renovatie zal er zo’n scheidingswand worden geplaatst, maar er komen bijvoorbeeld ook extra nooduitgangen en een nieuw ventilatiesysteem, ledlampen en camera’s met nummerplaatherkenning.

Alle informatie over de werf en fasering, de alternatieve routes en omleidingen zijn beschikbaar op www.hallepoorttunnel.be. Er komt ook een grootschalige communicatiecampagne om automobilisten te informeren.

bron: Belga