Geluidshinder Brussels Airport - "Maatschappijen kunnen boetes zonder rechtsgrond aanvechten"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de aankondiging van de Brusselse regering om vanaf middernacht vliegtuigen die de Brusselse geluidsnormen overtreden te gaan beboeten. Volgens Weyts kunnen luchtvaartmaatschappijen die boetes desnoods voor de rechter aanvechten, omdat ze door het belangenconflict dat de Vlaamse regering inriep geen rechtsgrond hebben. Weyts is naar eigen zeggen "nogal geschrokken" van de Brusselse reactie. Volgens de Vlaamse minister is het belangenconflict "ontvankelijk verklaard door de premier" en gaat het daarom meteen in, waardoor de strengere geluidsnormen opnieuw voor 60 dagen opgeschort worden.

Dat de Brusselse regering het belangenconflict naast zich neerlegt is volgens de N-VA-minister "totaal ongezien". "Ik herinner bij BHV, waar de Franstaligen vier of vijf belangenconflicten hebben ingeroepen. Dit gaat echter niet over symbolen, maar over jobs en over vliegroutes. En nu zoiets in het gedrang is, leggen ze de regels naast zich neer".

Weyts zegt dat er donderdag een nieuw overlegcomité is gepland. De Vlaamse regering blijft overigens bereid mee te werken aan een structurele oplossing voor het luchthavendossier.

bron: Belga