Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen

Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen
Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen

Een nog groter aantal mensen zonder papieren riskeert voortaan uit de Verenigde Staten uitgewezen te worden. De regering onder president Donald Trump verruimde dinsdag de groep van mensen die kunnen worden opgepakt en het land uitgezet. Minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly gaf de grensbewaking de opdracht elke migrant zonder verblijfsvergunning terug te sturen, die veroordeeld werd, tegen wie een klacht loopt of beschuldigd wordt van een misdaad. De nieuwe richtlijnen openen de deur voor massale uitwijzingen. Onder de vorige regering van Barack Obama werden op de eerste plaats migranten zonder papieren uitgewezen, die wegens een zware misdaad veroordeeld werden.
De Immigratiedienst ICE moet van Kelly bovendien 10.000 bijkomende ambtenaren aanwerven en het aantal detentiecentra uitbreiden. De grensbewakingsdienst CPB zal versterkt worden met 5.000 bijkomende ambtenaren.
In de Verenigde Staten verblijven volgens schattingen rond de elf miljoen migranten, ongeveer de helft van hen zijn Mexicanen.

Bron: Belga