WhatsApp viert achtste verjaardag met een update voor je status

Foto Max Pixel

Door een nieuwe update kunnen gebruikers van WhatsApp hun status binnenkort vervangen door foto’s en video’s die na 24 uur automatisch verdwijnen. Klinkt het idee je bekend in de oren? Dan heb je dat goed gedacht, want het lijkt verdacht veel op Snapchat en Instagram Stories.

In november werd de geüpdatete statusfunctie getest en vrijdag komt de update uit. Dat heeft WhatsApp bekendgemaakt. Gebruikers kunnen vanaf dan hun status weergeven door middel van foto’s en video’s, waar ze smileys, teksten, gifs en tekeningen aan kunnen toevoegen. Ze geven zo de mogelijkheid om hun vrienden te vertellen wat hen bezighoudt. Het lijkt er dus op dat WhatsApp zich na Instagram ook laat inspireren door Snapchat.

Door de komst van het nieuwe WhatsApp Status is de menubalk van WhatsApp opnieuw ingedeeld. De  pagina’s voor Favorieten en Contacten zijn veranderd door knoppen voor Status en Camera Chats. Ook je gehele contactenlijst is nu niet meer onder een knop in de menubalk te bereiken. De mensen met WhatsApp in je contactenlijst zijn nog wel te benaderen via de zoekbalk of door een nieuwe chat te starten. Deze opties vind je allebei bij het Chats-scherm.

De datum van de release is ook de datum van de achtste verjaardag van de app.