Zonder IT-diploma, toch in IT

Ann Flipkens
door
marketing
Leestijd 2 min.

(links)

33, senior consultant bij Flexmail

Wat is je job?

“Als senior consultant help ik de grotere klanten van Flexmail bij hun e-mailstrategie. Vanuit data bouwen we een flow op. Zo informeert, bijvoorbeeld, een Volvo-dealer iemand met interesse in een V60 automatisch via mail, biedt deze vervolgens een testrit aan en verleidt hem of haar tot een bezoek aan de garage. Verder leid ik het groeiende salesteam.”

Hoe ben je in IT beland?

“Ik heb een diploma kleuterleidster, maar wilde geen juf zijn. Daarom begon ik als receptioniste bij een bouwbedrijf en groeide door naar een marketingfunctie. Hierin was ik een klant van Flexmail. Vanuit mijn enthousiasme voor het product en hun dienstverlening, solliciteerde ik toen zij een vacature hadden.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik hou van de variëteit in mijn job. Ik ga een relatie aan met mijn klanten en vind het dan fijn om heel het traject met hen te wandelen, hen te adviseren en bijkomende oplossingen te verkopen. De snelle evolutie binnen IT is een uitdaging die ik heel graag aanga.”


Joeri Mesens (midden)

44, zaakvoerder, programmeur bij theMatchBox

Wat is je job?

“Drie jaar geleden begon ik als zelfstandige, om twee jaar geleden theMatchBox op te richten. We verkopen een zoekmachine op maat, die taalkundig heel intelligent is. Zo vist ze allerlei gegevens op uit databanken van klanten. Mijn zakenpartner en ik programmeren, stellen ons financieel plan op, onderhandelen met klanten...”

Hoe ben je in IT beland?

“Voor mijn thesis aan het einde van mijn studies industrieel ingenieur programmeerde ik al. Dat deed ik graag. Toen er rond de eeuwwisseling zoveel IT-vacatures waren, verruilde ik mijn job als industrieel ingenieur voor een IT-functie. Die job sloot aan bij mijn passie.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik los heel graag moeilijke problemen op en vind algoritmes schrijven het leukst. In mijn zaak werk ik graag met klanten naar een concreet resultaat. Het is fijn om vat te hebben op wat er gebeurt. Als werknemer ben je toch vaak het slachtoffer van de omstandigheden.”


Segolene Martin (rechts)

34, oprichtster en managing partner van Kantify

Wat is je job?

“In onze start-up Kantify helpen we retailers hun data omzetten in waardevolle inzichten en acties. Vandaag zitten ze op een goudmijn met verzamelde data over bijvoorbeeld wie wat aankocht, aan welke prijs en wanneer. Maar ze hebben de tools niet om het goud op te delven.”

Hoe ben je in IT beland?

“Na mijn studies politiek in Straatsburg werkte ik aan innovatieve projecten bij een overheidsinstelling. Zo raakte ik geboeid door de disruptieve ontwikkelingen in de maatschappij en de grote rol van ICT hierin. In 2014 rolde ik in de start-upwereld.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik hou van constante verandering, transformatie en innovatie. Als business leader is het zeer motiverend om nieuwe technologische ontwikkelingen om te zetten in concrete business toepassingen. Bovendien worden we beloond met concrete resultaten bij onze klanten, zoals hogere omzetten en marges.”