Het Telenet Security-team: «Werk in het hart van elk bedrijf »

Nog niet zo lang geleden bouwden bedrijven een beveiligingsmuur rond hun IT-systeem. Maar die beschermt vandaag niet meer voldoende. Nu medewerkers en klanten altijd online zijn, is beveiliging werk voor specialisten… zoals jij?

Als IT’er weet je dat IT-netwerken vaker worden aangevallen en bedreigingen geavanceerder worden. Maar weet je ook dat bedrijven massaal het geweer van schouder veranderen? Ze beseffen dat ze proactief moeten handelen, en op constante basis moeten bijschakelen samen met een trusted partner.

Beveiliging versus digitale transformatie en millennials

“ ‘Shadow IT’ zijn IT-systemen die niet meer door de IT-dienst van het bedrijf worden beheerd”, zegt Lore Mattelaer (37), Security Business Development Manager bij Telenet. “Met de komst van de millennials en de cloud is ‘Shadow IT’ exponentieel toegenomen. Afdelingen abonneren zich op systemen in de cloud, en medewerkers gebruiken hun eigen tools en smartphones voor hun werk.” Dat verhoogt de complexiteit van de nodige beveiligingsmaatregelen.

IT-security is tegelijk meer dan ooit het hart van een bedrijf. Wordt dit hart getroffen, dan kost het omzet, imago en klanten.

“Om hun security-maturiteit te verhogen, doen bedrijven steeds meer een beroep op de security-oplossingen en diensten van Telenet Business”, zegt Lore. “Hierdoor is security binnen Telenet Business booming. Vanuit mijn rol luister ik naar de noden van onze klanten en maak de brug naar product management die oplossingen ontwikkelt. Mijn collega’s en ik analyseren de situatie van de klanten, denken mee, schrijven architecturen uit en implementeren ze.

Uiteraard ligt onze missie in het blijven meedenken met onze klanten, op basis van een hoge kwaliteit in ondersteuning en beheer van hun omgeving. Dit is maatwerk, én daardoor een mensenbusiness.”

Hoe tijd vinden om bij te leren?

Mensen staan inderdaad centraal bij Telenet. “Dat blijkt ook uit de vrijheid die we krijgen om oplossingen te ontwikkelen op een duurzame manier” getuigt Lore. “Operations, product development en sales overleggen voortdurend en werken in partnership met de klant. Sturing kunnen geven aan deze constant veranderende omgeving werkt zeer stimulerend.”

Goede oplossingen en sterke teams zijn het resultaat. “We merken dat ons team de laatste vijf jaar stabiel bleef”, vergelijkt Brice Mees met andere bedrijven. Als Hiring Manager S

ecurity profielen vindt hij een verklaring in de vrijheid die mensen bij Telenet Business krijgen.


3 kenmerken van echte Security-medewerkers

Technisch sterk. Vanuit basis of gespecialiseerde IT-kennis kan je je verder inwerken in nicheproducten die de veiligheid bij klanten verhogen.

Leergierig. Telenet investeert fors in opleidingen waardoor experts hun kennis aanvullen en onderhouden.

Teamspeler. Bij Telenet wordt er enkel in teamverband gespeeld. Voortdurend overleg en samen zoeken naar de beste oplossingen, zijn cruciaal.


“ Ervaring met F5 ”

Brice Mees

38, Security Service Operations Manager bij Telenet

“We breiden ons team van security-specialisten uit met een senior profiel met minstens vijf tot zeven jaar ervaring in netwerk security. Hij of zij begrijpt goed de architectuur en het design van producten zoals F5 en Check Point. Verder is hij of zij vooral een teamspeler.”

 

“ Start met basis IT-kennis ”

Bjorn Desander

37, Manager Service Desk Security bij Telenet

“Onze support-afdeling is een ideale leerschool voor security-consultants. Juniors kunnen bij ons met een basiskennis IT aan de slag. Na het opdoen van de nodige kennis en ervaring kunnen ze doorgroeien naar security-consultant. Het is een typische groeifunctie bij Telenet.”

 

“ Expertise onderhouden ”

Patrick Lecluyse

50, Manager – Professional Services – Security bij Telenet

“In sommige bedrijven moet je als security-consultant steeds presteren, altijd bij klanten zijn en zoveel mogelijk geld opbrengen. Bij Telenet maken we tijd vrij om je expertise te onderhouden en uit te breiden. We hebben aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.”


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Telenet.