IT’ers ook in de toekomst zeker van werk

Je zoekt een sector met werkzekerheid? Dan zit je goed bij IT. Ook in de komende jaren. IT’ers zijn van alle functiegroepen het meest positief over de huidige arbeidsmarkt. Bedrijven bekampen elkaar voor de beste profielen.

83% van de bedrijven vindt het lastig om ervaren IT-professionals te vinden. 79% maakt zich zorgen over het overstappen van hun beste werknemers naar de concurrent. Dat becijferde Robert Half na een enquête bij chief information (CIO’s) en technology (CTO’s) officers in Europese bedrijven.

IT’ers voelen zich zekerder dan hun collega’s van de financiële en technische dienst, en docenten. 84% weet met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat hij of zij binnen twee jaar zijn of haar job niet verliest. Dat blijkt uit het recentste imago onderzoek van het Nederlandse carrièremagazine Intermediair. IT’ers werken vooral aan mobiele oplossingen, virtualisatie, informaticarisico’s en beveiliging.

3% meer vrouwen

IT’ers zijn een heel diverse groep. Opvallend is dat er steeds meer mensen met een andere opleiding in een IT-functie terechtkomen. Ze volgen hun passie, laten zich opleiden door hun werkgever en leren de skills tijdens het werk. Cegeka, bijvoorbeeld, begon met een het opleiden van mensen met totaal andere studieachtergrond.

Het aantal vrouwen in de beroepengroep neemt steeds toe. 23% vandaag, wat 3% meer is dan vorig jaar.

Ook zij genieten van jaarlijkse salarisstijgingen. Volgens Robert Half stijgen de IT-salarissen gemiddeld met 4%.

IT’ers wensen uitdaging

IT’ers geven aan dat ze trouw willen zijn aan hun werkgever. Niet evident, wetende dat 38% van de werkzame IT’ers één keer per maand benaderd wordt voor een andere functie.
Dit maakt meteen dat er voorwaarden zijn voor deze trouw. Een goed salaris kunnen ze overal krijgen. Verder zijn ze hun werkgever trouw om de:

  • uitdagende inhoud van het werk
  • prettige collega’s
  • goede werk-privébalans
  • bedrijfswagen

Wanneer de doorgroeimogelijkheden ontbreken, denken IT’ers wel aan vertrekken. En dan kiest 73% voor een middelgroot tot groot bedrijf. Zo komen er weer vacatures vrij voor minder ervaren IT’ers.