Kamil Ben Hsaïn Lachiri wint Honda Competition for Classical Music

Kamil Ben Hsaïn Lachiri heeft zondagavond de finale van de Honda Competition for Classical Music gewonnen, een muziekwedstrijd voor Belgische muziekhogescholen. De 23-jarige bariton krijgt een prijs van 8.000 euro. Net als de halve finale op 16 november vond de finale van zondag plaats in het Koninklijk Conservatorium Brussel.
Winaar Kamil Ben Hsaïn Lachiri is een masterstudent zang aan het Institut supérieur de musique (IMEP) te Namen. Daarnaast heeft hij ook een diploma in de klassieke piano, een Master in de Economie (UCL) en een Master in Financiën (Université de Genève).
Tijdens de finale zondagavond bracht hij net als de andere twee finalisten 35 minuten lang een zelfgekozen programma. Kelly Poukens (LUCA – School of Arts of Leuven) haalde met haar zang de tweede plaats, Maarten Vandenbemden werd derde met zijn gitaarspel. Zij kregen respectievelijk 5.000 en 3.000 euro.
De wedstrijd werd gelanceerd in 2016 en wordt gefinancierd door autobouwer Honda. Hij staat open voor afstuderende of net gediplomeerde studenten van de acht deelnemende muziekhogescholen: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Gent, Lemmens Instituut Leuven, het Conservatoire royal de Liège, de École Supérieure des Arts van Mons Arts², het Institut supérieur de musique (IMEP) te Namen, het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, en het Conservatoire royal de Bruxelles.

bron: Belga