DG personen met handicap gaat staken uit onvrede met nieuw informaticasysteem

door
Belga
Leestijd 1 min.

De personeelsleden van het directoraat-generaal (DG) voor personen met een handicap gaan staken uit protest tegen een nieuw informaticasysteem, dat sinds eind januari gebruikt wordt. Dat meldt de socialistische overheidsbond ACOD, die een stakingsaanzegging voor onbepaalde duur heeft ingediend. Morgen wordt het werk een eerste keer neergelegd. De onvrede bij het personeel van het directoraat-generaal, dat een onderdeel is van de FOD Sociale Zekerheid, houdt al enige tijd aan. Twistappel is een nieuw informaticasysteem, dat sinds 20 januari in gebruik is. Dat systeem is volgens de personeelsleden niet aangepast aan de taken die ze moeten uitvoeren. Zo moeten de medewerkers meer dan 2 miljoen rekeningnummers opnieuw coderen en de gegevens transfereren uit het oude systeem.

Uit protest beslisten de werknemers begin februari al om de telefoons niet langer op te nemen. Volgens de vakbond is de situatie sindsdien echter niet veranderd. "Het personeel vindt nog steeds geen gehoor bij de overheid. Die komt haar verplichting niet na om haar personeel een bruikbaar, functioneel computerprogramma ter beschikking te stellen dat op zijn minst even effectief is als wat voordien voorhanden was", klinkt het in een mededeling.

Na overleg met de betrokken personeelsleden diende de vakbond een stakingsaanzegging van onbepaalde duur in. De eerste actie volgt morgen al. Dan leggen de werknemers om 10 uur het werk neer.

bron: Belga