Vandaag profiteren van laatste zonnestralen

Vandaag profiteren van laatste zonnestralen

We moeten vandaag profiteren van de laatste zonnestralen, want in de komende dagen zal de grote ster zich niet al te vaak laten zien. Vooral de Ardennen krijgen nog de zon te zien in de namiddag, maar vanaf het westen wordt het al snel overal zwaarbewolkt. Er kan wat lichte regen of een buitje vallen, vooral in het noorden. Dat meldt het KMI. Eén troost voor de zonnekloppers: het is voorlopig nog vrij zacht met maxima van 6 tot 8 graden in de Ardennen en van 9 tot 11 graden elders in het land. De wind waait meestal matig en draait naar westelijke richtingen.

In het eerst deel van de nacht valt er nog wat regen in het oosten. In het westen is het meestal droog met mogelijk een korte opklaring. In het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw overal zwaarbewolkt en nevelig en kan er ook opnieuw wat lichte regen of motregen vallen. Minima van 3 tot 7 graden. De wind waait zwak of matig en later meestal matig en draait van west opnieuw naar zuidwest.

Ook morgen blijft het de hele dag zwaarbewolkt of betrokken en dikwijls nevelig en krijgen we lange perioden met regen of motregen. Het lage wolkendek kan in de Ardennen ook het zicht beperken. Het is wel zacht met maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen en van 9 tot 12 graden elders in het land. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuidwest, later ruimend naar west.

In de nacht van maandag op dinsdag blijft het zwaarbewolkt en krijgen we opnieuw perioden met regen. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest en het blijft zacht met minima van 6 tot 9 graden. Dinsdag krijgen we veel wolken en perioden van regen. De zachte maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

Woensdag valt er eerst soms lichte regen of motregen. Later overdag wordt de neerslag intenser. De maxima schommelen nog steeds tussen 6 en 11 graden. Er waait een strakke zuidwestenwind. Ook donderdag verwachten we eerst wat lichte regen en in de loop van de dag matige regen of buien. De zuidwestenwind ruimt naar het westen met geleidelijk fikse windstoten.

Vrijdag wordt het wisselvallig met soms opklaringen maar ook enkele buien die vooral op de hoogten winters kunnen worden. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. Vrijdagnacht vriest het in meerdere streken licht. Tijdens het weekend wisselen droge perioden en regen elkaar af. Het wordt opnieuw enkele graden zachter.

bron: Belga