Trein ontspoord nabij Leuven – Mogelijk nog een week gevolgen op lijn tussen Luik en Brussel

Trein ontspoord nabij Leuven - Mogelijk nog een week gevolgen op lijn tussen Luik en Brussel

Nadat zaterdagmiddag een trein ontspoorde in Leuven hebben Infrabel en NMBS een aangepaste dienstregeling uitgewerkt voor maandag en wellicht de daaropvolgende dagen. Dat melden de spoorbedrijven zondagavond in een gezamenlijk persbericht. Voor lijn 36, de lijn die Luik met Brussel verbindt, wordt gevreesd dat de gevolgen nog tot 27 februari kunnen blijven voortduren. De treinen op lijn 35, Aarschot-Leuven, zou maandagochtend wel opnieuw normaal moeten verlopen. Ook op lijn 53, Mechelen-Leuven, rijden vanaf maandag weer zo goed als alle treinen. De basisdienst van Leuven naar Brussel, het IC- en S-aanbod, wordt vanaf maandag weer gehanteerd. Maar wegens capaciteitsgebrek worden wel enkele P-treinen naar Brussel geschrapt. Het gaat om twee P-treinen vanuit Genk, twee P-treinen vanuit Landen en twee vanuit Wezet-Luik. De S9 verbinding wordt geschrapt tussen Leuven en Brussel-Luxemburg. De internationale treinen (ICE en Thalys) rijden wel normaal.
Richting Mechelen rijden de treinen Gent-Mechelen-Leuven (IC21) en Sint-Niklaas-Leuven (L27) naar verwachting maandag opnieuw. Tussen Mechelen en Leuven worden wel alle P-treinen afgeschaft, maar tussen Mechelen en Sint-Niklaas blijven deze P-treinen wel rijden.
De twee spoorbedrijven herinneren er verder nog aan dat ze “alle inspanningen om het treinverkeer zo snel mogelijk volledig te herstellen” leveren.

bron: Belga