Standard en AA Gent houden mekaar in evenwicht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard en AA Gent hebben mekaar vandaag op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League op een 1-1 gelijkspel gehouden. De Portugees Orlando Sa (44.) opende vlak voor rust de score op Sclessin, meteen na de pauze maakte Stefan Mitrovic (51.) gelijk. Door de puntendeling doen beide teams een slechte zaak in de strijd om de tickets voor Play-Off 1. Bij de Buffalo's was er in de basiself geen spoor van Jérémy Perbet - donderdag nog matchwinnaar in het Europa League-duel tegen Tottenham (1-0) - Moses Simon en Brecht Dejaegere. Kalifa Coulibaly, Yuya Kubo en Renato Neto waren hun vervangers. Bij de Rouches verdrong de van de Africa Cup teruggekeerde Collins Fai Réginal Goreux naar de bank. Voor aanvang van het duel pakten de Ultra's Inferno, de vurigste supporters van de Rouches, ter ere van hun 20-jarig bestaan nog uit met een enorme spandoek en tifo's.

Standard begon sterk aan de partij en Belfodil vond al snel doelman Kalinic op zijn weg. Halfweg de eerste helft kreeg diezelfde Belfodil een uitstekende kans, de Algerijn mikte echter pal op de AA Gent-goalie. Op slag van rust mocht Sclessin dan toch juichen: Orlando Sa knalde een perfecte voorzet van Dossevi enig mooi tegen de touwen. Gent reageerde echter vrijwel meteen, maar Gillet had een uitstekende reflex in huis op de poging van Gigot.

Zes minuten na de pauze was de gelijkmaker dan toch een feit. Na een stilstaande fase in de Luikse zestien belandde het leer voor de voeten van Stefan Mitrovic en de Serviër trapte de 1-1 in doel. Halfweg vond Milicevic nog Gillet op zijn weg, kansen waren echter schaars. Het bleef 1-1, een resultaat waar beide teams niet tevreden mee zullen zijn.

Later vandaag trekt Anderlecht nog naar KV Oostende (18u) en kijken KRC Genk en Charleroi mekaar in de ogen in de Luminus Arena (20u). In de voorlopige stand is Gent achtste met 41 punten - twee minder dan nummer zes Charleroi - en staat Standard negende met 37 punten.

bron: Belga