Jupiler Pro League - Genk en Charleroi delen de punten

KRC Genk en Sporting Charleroi hebben zondag de 27e speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Leandro Trossard (84.) opende de score vanaf de penaltystip, Stergos Marinos (85.) hing de bordjes meteen gelijk. Charleroi is zesde, KRC Genk zevende in de stand. Genk wilde de kloof met Charleroi, die voor de wedstrijd twee punten bedroeg, wegwerken en nam voor eigen fans meteen het initiatief. De grootste kans in de eerste helft was echter voor een mak Charleroi. Na Genks balverlies koos Benavente tot frustratie van de beter gepositioneerde Harbaoui voor eigen succes, doelman Ryan stopte zijn poging. Op slag van rust kwamen de bezoekers even niet onder de druk van Genk uit. Penneteau ranselde een vrije trap van Pozuelo uit de hoek en hield ook Trossard van het openingsdoelpunt.

Ook na de pauze ontfermde Genk zich over het leer, Charleroi kroop in zijn egelstelling en kon tussen de palen rekenen op een alerte Penneteau. Na twee derde wedstrijd legde scheidsrechter Serge Gumienny de bal op de stip na een opvallende duwfout van Bedia op Uronen. Pozuelo nam de penalty voor zijn rekening, maar trapte te centraal. Penneteau bokste weg met de vuisten. Na de gemiste strafschop brak de wedstrijd helemaal los. Genk kwam goed weg toen een afgeweken voorzet van Diandy voorbij Ryan tegen de paal viel. Aan de overzijde werd een doelpunt van Samatta terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na ongelukkig handspel van Dessoleil kreeg Genk opnieuw een kans vanaf de strafschopstip. Uitblinker Leandro Trossard koos wel een hoek en bracht Genk vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd verdiend op voorsprong. De Limburgers kregen een minuut later het deksel op de neus. Bij zijn eerste voldragen aanval van de tweede helft kwam Charleroi op gelijke hoogte. Marinos profiteerde van zijn vrijheid om de 1-1 onhoudbaar in de winkelhaak te rammen. De Carolo's konden zelfs nog aanspraak maken op een driepunter, maar Naranjo keerde in de slotminuten een kopbal van Dessoleil van de lijn.

In de stand staat Charleroi op de zesde plaats. De troepen van Felice Mazzu hebben net als KV Mechelen 44 punten, KV Oostende heeft een puntje meer. Genk bezet de zevende plaats met 42 punten. Ook AA Gent (41 ptn) en Standard (37 ptn) zijn nog niet uitgeteld voor Play-Off I. Volgende week ontvangt Charleroi STVV, KRC Genk moet op verplaatsing naar RSC Anderlecht. AA Gent speelt tegen Moeskroen, Oostende kijkt Westerlo in de ogen en KV Mechelen zakt voor de confrontatie tegen Standard af naar Luik.