Infrabel mag plaats van treinontsporing in Leuven betreden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft omstreeks 16.15 uur van het parket de toelating gekregen om de plaats waar gisteren een trein ontspoorde te betreden. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "Onze mensen kunnen nu precies vaststellen welke schade er is aangericht aan de sporen en de seinen." Deze namiddag is ook de kraan ter plaatse gekomen die de gekantelde wagon moet takelen. "Die kraan moet eerst nog gemonteerd worden, maar met die voorbereidende werken is alvast begonnen." In de vooravond komen Infrabel en NMBS nog met een gezamenlijk persbericht over de dienstverlening voor morgen. Petit verwacht dat de takelwerken in de komende nacht en morgen uitgevoerd kunnen worden. "Voor middernacht beginnen we niet met die takelwerken. Eerst zal het gekantelde rijtuig weggehaald moeten worden. Daarna zullen ook de twee ontspoorde rijtuigen opgetild worden en met behulp van een hersporingstrein gesleept worden."

Om de takelwerken mogelijk te maken, werd eerder al naast de spoorwegberm een tijdelijke weg aangelegd. De grond is daar gestabiliseerd en er zijn metalen platen opgelegd om de 118 ton zware kraan te kunnen plaatsen.

Vanmiddag kon nog een extra spoor worden vrijgemaakt, maar de aangepaste dienstregeling blijft vandaag nog de hele dag van kracht in Leuven.

bron: Belga