ATP Rotterdam - David Goffin: "Top tien? Dat wist ik zelfs niet"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik heb helemaal niet gedacht aan de top tien, ik wist het zelfs niet om eerlijk te zijn", reageerde David Goffin (ATP11) zaterdagavond op zijn overwinning in Rotterdam, die hem vanaf maandag een plaats in de top tien van de ATP-ranking oplevert. De 26-jarige Luikenaar versloeg zaterdag in 1 uur en 14 minuten met 6-1 en 6-3 de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-109).

"Na de match, toen de stadionomproeper het had aangekondigd, was ik natuurlijk heel gelukkig. Het is fantastisch! Zoals ik altijd zeg, het is maar een nummer, maar om in de top tien te staan moet je er het hele jaar door staan."

"Het is geweldig nieuws voor mij, maar het is pas voor maandag", ging de tennisser verder. "Er is eerst nog de finale tegen Tsonga, met wie ik heel goed opschieten. Ik ga alles geven en dan zien we wel wat mijn nieuwe ATP-ranking is."

Als Goffin zondag Jo-Wilfried Tsonga verslaat (ATP14) kan hij nog klimmen op de wereldranglijst. Hij wordt de eerste Belg in de geschiedenis die een plaats in de top tien van de ATP-ranking haalt.

bron: Belga